Vallalehed täituvad valimiste eel propagandaga

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Mitu Pärnumaa omavalitsust on kulutanud maksumaksjate raha, et avaldada kohalikes infokirjades nii üsna avalikku kui peidetud valimisreklaami.

Toimetus uuris Pärnumaa valdade infokirju, et tuvastada hea valimistava rikkumisi. Esimesena jäi silma Koonga valla leht Junnumaa Kuukiri. Juba kaanel on loetletud võimuliidu esindajad ühes piltide ja kandidaadinumbritega. Kogu sisuline osa koosneb ülevaatest nelja aasta jooksul tehtu kohta. Pisut edasi lehitsedes leiab aga juba Lääneranna valimisliidu lubadused ja täieliku valimisnimekirja.

Toimetus saatis lehe hinnata hea valimistava valvuritele kodanikuühendusest Hea Kodanik. Paar päeva hiljem asus Koonga valla infokiri kogu Eesti hea valimistava rikkumiste edetabeli tipus: hindajate sõnutsi on tegu lausa äärmusliku juhtumiga. Seejuures edestas rikkumine mitut üle-eestilist skandaali, nagu näiteks Keskerakonna hirmutamiskampaania venelastele või IRLi putukamürk, millel kujutatakse konkurente prussakatena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles