Matsalu festivalil võidutses kärnkonnafilm

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norraka Are Pilskogi film konnade ja inimeste suhetest konnaparadiisis Austefjordis pälvis Matsalu loodusfilmifestivali peaauhinna. “Kärnkonnalugu” pidas žüriiesimees Nick Upton lõbusaks ja meeleolukaks filmiks.
Norraka Are Pilskogi film konnade ja inimeste suhetest konnaparadiisis Austefjordis pälvis Matsalu loodusfilmifestivali peaauhinna. “Kärnkonnalugu” pidas žüriiesimees Nick Upton lõbusaks ja meeleolukaks filmiks. Foto: Eliise Lepp

Matsalu loodusfilmifestivali grand prix’ pälvis Norra režissööri Are Pilskogi mullu valminud “Kärnkonnalugu”. Film jutustab sellest, mis juhtub, kui läbi Austefjordis asuva Skandinaavia suurima konnaparadiisi ehitatakse uus maantee. Inimeste elu tehakse mugavamaks, ent konnadele tähendab maantee surma.

Nimelt lõikab magistraal läbi konnade rännutee kudeveekogusse ja teeületamine saab nii mõnelegi krooksujale hukatuseks. Konnakaitsjad asuvad protestima ja kahepaiksetele rajatakse teeületuseks tunneleid. Miskipärast ei hakka konnad neid tunneleid siiski kasutama.

Eelmisel nädala kolmapäevast laupäevani väldanud 15. Matsalu loodusfilmide festivali rahvusvahelise žürii esimees Nick Upton tunnistas, et häid filme oli palju ja valikut teha raske. Tema sõnutsi on viimasel ajal palju suurepäraseid filme tehtud kategoorias, mis puudutavad inimese ja looduse omavahelist suhtlust. Nii tundub talle, et see tendents on andnud uue hingamise loodusfilmidele üleüldiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles