Vambola Paavo: Hinnad peletavad

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: PP

Eesti omandab üha enam kallivõitu kauba ja teenustega Skandinaavia staatust. Eelmistel riigikogu valimistel käis Reformierakond välja, et eesmärk on jõuda heaolust pakatavate Põhjala riikide sekka. Tasapisi liigumegi sellel kursil. Paraku maksavad tõusvad teenuste hinnad meile peagi valusasti kätte. Nii Tallinnas kui Pärnus kuuleb üha sagedamini põhjanaabrite suust sõna “kallis”. Kunagi hakkame kaotama kliente.

Suvel rabas uudisega Pärnu külje all Lottemaa, andes teada pileti hindade korrigeerimisest, ikka ülespoole. Kiikasin Lottemaa kodulehte ja jahmusin: alates kahest eluaastast tuleb maksta pileti eest 20 eurot! Mega! Kui peres on kaks last, kulub 40 eurot kohe pääsmetele, peale selle vanemate piletid. Sajaline kulub märkamata. Oma osa nõuab söök-jook ja lapsed tahavad paar suveniirigi kaasa osta. Igal juhul mõrv vanemate rahakotis. Hämmastust tekitab õpilastele mõeldud grupipilet. Sellegi hind on soolane. Rühma suurus algab Lottemaal 20 inimesest.

Tegelikkuses on väiksemaidki gruppe, vanas Euroopas algab rühm juba kümnest külastajast. Kui tõele otsa vaadata, on maakoolides klassid väikesed ja harva saadakse ekskursioonile kokku paarkümmend soovijat. Kui paljud õpetajad ostavad netis mitu päeva piletid ette, et saada paar eurot kokkuhoidu? Ikka tullakse sularahaga ja lunastatakse pääsmed kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles