Külli Tammur: Kas riik rajab Sindis ebaseaduslikku ujulat? (1)

Külli Tammur
, keskkonnaagentuuri projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Tammur.
Külli Tammur. Foto: PP

Seda pealkirja kirjutada tundus niisama kohatu kui mõte, et Eesti suurima looduskaitseprojekti raames rajatakse ebaseaduslikult ehitist, mis on keskkonnale ja inimestele ohtlik. Seda vaatamata asjaoludele, et projekt on suure avaliku tähelepanu all, selle elluviimise üle teevad järelevalvet riiklikud ja Euroopa instantsid.

Sealjuures kiidavad asutused, mis seisavad Eestis keskkonna ja inimeste heaolu eest – keskkonnaamet, terviseamet, omavalitsused – selle ohtliku projekti heaks? Aga just selliseid mõtteid on viimastel nädalatel eri autorid arvamusartiklites mõlgutanud ja lugejatega jaganud.

Keskkonnaagentuur viib ellu projekti “Pärnu jõestiku elupaikade taastamine,” mille põhitegevus on Sindi paisu avamine kalade rändeks. Looduskeskkonna seisukohalt ülioluline projekt, millega paraku kaasneb kohalikele elanikele negatiivne: kaovad sintlastele tähtsad pais, paisjärv ja ujula. Esimest kahte ei ole kärestikku rajades kuidagi võimalik säilitada, kolmandat aga küll.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles