Punasest tornist võib saada panoraamkino

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaegne Punane torn oli osa vanast linnakindlustusest, mida tänapäeval on eksponeeritud enamasti vaikivana, ilma et sellega kaasnenuks lähem ajalootutvustus.
Keskaegne Punane torn oli osa vanast linnakindlustusest, mida tänapäeval on eksponeeritud enamasti vaikivana, ilma et sellega kaasnenuks lähem ajalootutvustus. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu muuseumis idaneb idee muuta linna vanim säilinud ehitis – keskaegne Punane torn – siinkandis 11 000 aastat väldanud inimtegevuse kulgu tutvustavaks panoraamkinoks.

Mõte on nii julge, et muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent ei soovinud seda ehituskava enne, kui ta pole näinud kirjalikku taotlust, projekti või eskiisi, kommenteerida. “Muinsuskaitsele pole esitatud kirjalikku taotlust ega muud dokumenti, mis näitaks, et selline kava on tõsine,” ütles Rent.

Kuna tegu on Pärnu muinsuskaitsealas ajaloo- ja arhitektuuriväärtusega, on muinsuskaitseinspektorite seisukoht selle ehituse lubamisel määrav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles