Visioonivõistluse võitjad said inspiratsiooni supelsildadest

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannaala visioonivõistluse võidutöö järgi võiks rannaalale rajada üheksa “muuli” ehk sissepääsu, et hajutada keskranna koormust.
Pärnu rannaala visioonivõistluse võidutöö järgi võiks rannaalale rajada üheksa “muuli” ehk sissepääsu, et hajutada keskranna koormust. Foto: OÜ Mudel

Eile kuulutati Rannahotellis välja Pärnu rannaala visioonivõistluse võitjad. Võidukaks osutus kavand märksõnaga “Asfalt sulab linnas”, autoriks OÜ Mudel (Paco-Ernest Ulman, Kaarel Künnap, Lidia Zarudnaya, Kaja Sepper).

Arhitekt Lidia Zarudnaya selgituse järgi said võidutöö autorid inspiratsiooni 1920ndatel ehitatud supelsildadest, mida pidi linnaelanikud ujuma läksid. Mudeli kavandis ei vii sillad ehk muulid, nagu arhitektid neid ise nimetavad, inimesi vette, vaid randa, tähistades üheksat sissepääsu rannaalale. Vaid üks muulidest juhib merre. Muulid muudab huvitavaks see, et igaühel on oma tunnusvärv, mis teeb rannaalal liikleja elu mugavaks. Žürii esimehe Rainer Aaviku sõnade kohaselt saab nii näiteks määrata kohtumispaiga värvi järgi.

Võidu noppisid OÜ Mudeli arhitektid Paco-Ernest Ulman, Kaarel Künnap, Lidia Zarudnaya ja Kaja Sepper. Nende üks ideid on ehitada muulidega samas stiilis pruunid puitkioskid.
Võidu noppisid OÜ Mudeli arhitektid Paco-Ernest Ulman, Kaarel Künnap, Lidia Zarudnaya ja Kaja Sepper. Nende üks ideid on ehitada muulidega samas stiilis pruunid puitkioskid. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles