Linn paneb purskkaevud tööle 1. maiks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastepargi purskkaev oli tänavu esimene, mis talveunest äratati. Fontään pandi tööle pühapäevaks, 24. aprilliks, sest siis tähistati esimest korda Pärnu päeva. Talvisel ajal katavad veesilma puitkaas ja valguskarud.
Lastepargi purskkaev oli tänavu esimene, mis talveunest äratati. Fontään pandi tööle pühapäevaks, 24. aprilliks, sest siis tähistati esimest korda Pärnu päeva. Talvisel ajal katavad veesilma puitkaas ja valguskarud. Foto: Liis Rotar

Lastepargi purskkaev hakkas silmailu pakkuma Pärnu päeval, linna kõik ülejäänud üheksa fontääni ärkavad ellu 1. maiks.

Suvepealinna purskkaevud on Rüütli platsil, Vallikäärus, Koidula, Ranna ja Lastepargis, rannasalongi ning mudaravila ees, kolm fontääni asub promenaadil.

Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper ütles, et lumerohke ja karm tali purskkaevude toimimist otseselt ei mõjutanud ning õnneks on paljud linna fontäänid talvepuhkuse ajal puidust katete all, mistõttu ei saa lumi ja pätid neid väga hõlpsalt lõhkuda.

Kupper lisas, et lõplikud kokkuvõtted talve mõjust fontäänidele saab teha alles siis, kui kõik purskkaevud on käivitatud. “Arvata võib, et pikk jõudeolek tekitab veesilmade mehhanismide töös mõningaid tõrkeid,” tähendas linnaaednik.

Suvisel ajal mõjuvad purskkaevudele kehvasti koerustükid, nagu fontäänis kümblemine ja vahutava aine panek kaevuvette.

Kupper ütles, et kui kaevudesse mitu korda vahutavat ainet lisatakse, hakkab see nii tehnikale kui linna rahakotile, sest saastunud vesi tuleb purskkaevudes välja vahetada.

“Eelmisel aastal olime väga hädas Rannapargi uue purskkaevuga, sest lastele meeldis seal ujuda. Me ei osanud seda purskkaevu projekteerides ja ehitades ette näha ning paraku sellise ujujate hulga puhul, nagu Rannapargis mullu oli, oleks vee puhastamiseks vaja väga suurt tehnilist ruumi, mida aga parki ehitada ei saa,” rääkis Kupper.

Linnaaednik tuletas lastevanematele meelde, et purskkaevudes kasutatakse vee puhtana hoidmiseks kemikaale. Et Rannapark on rannale lähedal, on parem lapsed fontääni asemel merre ujuma viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles