Valge Kütuse lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Circle K, kuigi teistes värvides, kannab Häädemeestel edasi müügitraditsiooni, millele Jaak Valge pani aluse 20 aastat tagasi.
Circle K, kuigi teistes värvides, kannab Häädemeestel edasi müügitraditsiooni, millele Jaak Valge pani aluse 20 aastat tagasi. Foto: Urmas Luik

Kaks aastakümmet tagasi, 12. septembril 1997 avati Häädemeeste teeristis AS Vabarne teenindusjaam Valge Kütus. Teenindusjaamas oli euronõuetele vastav tankla, ööpäev läbi avatud 22kohaline kohvik, kauplus ja olmeruumid. Rajatis valmis kahe ja poole kuuga ja läks maksma kaheksa miljonit krooni. Ehitas AS Eston, projekteeris AS Kuubi arhitekt Tõnu Laigu.

Uue tankla eellugu oli lihtne. Kolm aastat varem paigaldas Vabarne teenindusjaama kohale konteinertankla ja paviljoni. Aeg kinnitas, et koht oli õige. Pealegi oli tankla Tallinna–Ikla maanteel viimane enne Eestist lahkumist ja esimene naastes.

1997. aasta oli üldse tanklarohke. Pärnus ehitati palju vaidlusi tekitanud autojootmise koht Tallinna maantee ja Jannseni tänava ristmikule. Bensiinijaamu tekkis mujalegi linna, sest autostumine oli hoos ja kunagine tanklate tihedus ammu ajale jalgu jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles