Pärnu noored valiks küll, kui poliitikast midagi teaks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasiumi 10. klassi õpilased, kes esimest korda saavad juba alaealisena valimistel osaleda, leiavad enda hääle andmiseks palju põhjusi.
Pärnu Koidula gümnaasiumi 10. klassi õpilased, kes esimest korda saavad juba alaealisena valimistel osaleda, leiavad enda hääle andmiseks palju põhjusi. Foto: Mailiis Ollino

Küsitlusest selgus, et äsja valimisõiguse saanud alaealised Pärnu koolide noored tahavad oma hääle valimistel anda küll, aga tunnistavad sedagi, et sellisel juhul võiks poliitikast rohkem teada.

Pärnu Postimehe korraldatud ja Pärnu õpetajate tehtud küsitluses vastas veidi üle poole 16–17aastastest, et kavatsevad oktoobris valimistel osaleda. Arvestades, et suur osa noori veel kahtleb, on alaealised, vähemalt Pärnu gümnaasiumides, täiskasvanutega võrdselt altid poliitikasse panustama.

Kuid arvestatav hulk noortest pole sugugi kursis, keda ja miks üldse valida. Vestluses Koidula gümnaasiumi 10. klassi õpilastega selgus, et kõhkluste taga on üldjuhul ebakindlus või huvipuudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles