Siiri Erala: Viinerid minu postkastis

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Hea kolleeg Kalev Vilgats algatas seoses valimistega artiklisarja “Valimised minu postkastis”. Minu postkast on väike ja sinna mahuvad vaid kirjad. Reklaami, sealhulgas valimistrükiste kasti suskamise eest hoiatab kiri “Palume siia aadressita reklaami mitte panna!”. Nii ei potsata minu kirjakasti peale jõulu- ja sünnipäevakaartide suurt midagi. Isegi valijakaarti enam mitte.

Vilkam kirjavahetus käib e-posti teel. Aga valimisi pole sealgi. Kui mitte arvestada elektroonset valijakaarti, on seis era-aadressil null. Töömeilil ikka laekub teateid, millest võib järeldada, et vist on valimised tulekul. Ometi ei saa kurta sedasorti teadete uputuse või rohkuse üle. See pisku, mis laekubki, ei puuduta suures osas Pärnut ega Pärnumaad. Fookus on Tallinnal. Nagu reklaamideski.

Kui valimisi minu e-kirjades pole, siis millest need kümned kirjad pajatavad? Uskuge või ei: viineritest. Vorstiteema sai alguse juba esmaspäeval, mil veganid tutvustasid e-kirjas avalikkusele oma vaateid ja tähelepanekuid seoses laste toitumisega. Tõeline uudis: veganiperede lapsed ei söögi friikaid ega viinereid. Kolmapäeval kell 10.58 potsatas justkui vastureaktsioonina kasti skandaali tõotava pealkirjaga läkitus “Müüdimurdja: 6 levinud valet viineritest”. Neljapäeval kell 11.19 järgnes “Klassik moodsas võtmes: juustused viineri kaheraudsed”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles