Silvia Paluoja: Bingo 92 ruuduga väljal

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Tulevast neljapäevast algab kohalike volikogude valimiste eelhääletamine ja selle võimaluse kasutajad saavad endale 15. oktoobril kodanikukohustusest vaba pühapäeva. Nii Saarde vallaski, kus kahes ringkonnas – Saarde ja senise Surju valla piires tuleb hääleõiguslikel tabada 92 ruuduga väljal bingo, täita lahter selle kandidaadi nime juures, kes õigustab ennast kui kohalike eest seisja.

Kesknädalal piirkonna tugi-, tõmbe- ja tulevase valla keskuses Kilingi-Nõmmes valimisväitlusel olid esindatud neli valimisliitu, Keskerakond ja üks sõnakas üksikkandidaat kolmest. Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna tool jäi tühjaks, kuigi nende esindaja nimesilt oli laual. Nii ei saanudki me teada, millele annab EKRE tuld 1065ruutkilomeetrises veidi alla 5000 elanikuga omavalitsuses.

Väitlejad olid üksmeelel mitmes kännu tagant lahtipäästmist ootavas ja piirkonna arengule hoogu andvas küsimuses, kuid tõdesid, et vallavalitsuse ja -volikogu head tahet peab toetama Toompea seadustega ja Stenbock oma otsustega, sest Eesti riigi piir ulatub Kikepera rabast Kanaküla laante ja Läti piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles