Pärnu lennuväli jääb ELi uut rahastusperioodi ootama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennuväli.
Pärnu lennuväli. Foto: Urmas Luik

Paar aastat tagasi oli riik valmis Pärnu lennuvälja vaata et sulgema, nüüd on väikelennuväli oma vajalikkust tõendanud ja Tallinna Lennujaam kavandab sinna isegi investeeringuid.

"Tänu Pärnu ettevõtjatele ja Pärnu linnavõimule, maavalitsusele on riigi jaoks üsna hästi tõestatud, et Pärnu lennujaamal on tulevikku, selle järgi on vajadus. Küsimus on selles, kui palju ja mida täpselt teha, kuidas seda rahastada ja millises ajaperspektiivis teha," rääkis majandusministeeriumi kantsler Marika Priske ERRi teleuudistele.

Seadus kaitseb Pärnu lennujaama selle koha pealt, et siit toimub lennuühendus saartega, kinnipanek seda ei ähvarda, kinnitas Tallinna Lennujaama nõukogu liige Väino Linde.

Riik on asjad nii seadnud, et kõik regionaalsed lennujaamad kuuluvad Tallinna Lennujaama alla.  

"Oleme nõukogus arutanud, et 2013, kui avanevad uued Euroopa Liidu rahalised vahendid, taotleme kindlasti selleks päris olulisi summasid, et arendada edasi Pärnu lennujaama," lubas Linde.

Pärnu lennujaama arengu ja tuleviku teemadel on tööd tehtud juba mitu aastat. AS Teede Tehnokeskus koostas aastatel 2010-2011 analüüsi“ Pärnu lennujaama uuringud ja analüüs“, mis on valminud Norra EMP programmi poolt rahastatud Pärnumaa omavalitsuste liidu projekti „Pärnu linna ja lähiümbruse võrgustikke siduva teemaplaneeringu koostamine“ raames. Projekti eestvedaja ning uuringute tellija oli Pärnumaa omavalitsuste liit, Pärnu linn ning maavalitsus osalesid projekti ning selle raames teostatud uuringute koostamisel partneritena lisaks teistele Pärnumaa omavalitsustele.

Samuti on eeltööd lennujaama säilimiseks ja parendamiseks alustatud juba 2009. aastal kui koostati analüüs „ Pärnu lennujaama arendus“, mis valmis Pärnumaa omavalitsuste liidu, Pärnu maavalitsuse, Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse ning huvitatud ettevõtete tellimusel koostatuna Tartu ülikooli Pärnu kolledži, Pärnu lennujaama , Eesti lennuakadeemia ja Sihtasutus Pärnumaa Turism poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles