Vaadake videost, kuidas lennusalga kopter päästab metsa eksinud marjulise

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul otsis politsei Pärnumaal Rääma rappa eksinud 80aastast naist. Naise leidis ja aitas rabast välja lennusalga kopter.

29. septembril kella 17.30 ajal teatas 80aastane naine häirekeskusele, et on Rääma rappa ära eksinud. Naine oli koos tuttavaga läinud kunagise kaubajaama kandis marjule. Rabas liiguti eraldi, tuttav jõudis rabast välja, kuid teataja ei osanud enam ise välja tulla.

Naisel oli kaasas laetud akuga mobiiltelefon ja nii hoidis politseipatrull temaga kogu aeg ühendust. Positsioneerida ei olnud politseil vaja, sest oli teada, mis piirkonnas eksinu on ja kust teda otsima peab.

Naist asusid otsima koerajuht koeraga ja politseiametnikud ATVga, mis proovis sõita nii kaugele, kui rabamaastik võimaldas. Pärnu politseijaoskonna välijuht Tauno Väljaots rääkis, et maastik oli sealkandis pigem raske.

„Seal on raba ja metsatukad läbisegi, on tehtud kuivenduskraavid, mis muudavad maastikul liikumise keerulisemaks,“ ütles Väljaots.

Eksinu püüdis pidevalt kirjeldada oma asukohta. Politsei pani tööle politseiauto sireenid, et selle kuulmisel saaks naine liikuda heli suunas. Veidi pärast kella 19.30 kaasati otsingutesse lennusalga kopter, sest sireenid polnud naist rabast välja juhatanud ja hakkas juba pimenema. Naine nägi kopterit ja kirjeldas, kas kopter liigub talle lähemale või temast eemale. Kopter oli marjulist otsinud veidi alla tunni, kui ta leiti ja pardale vintsiti. Kopter toimetas naise Pärnu haiglasse, kus meedikud ta üle vaatasid. Naine oli küll külmetanud, kuid temaga oli kõik korras ja politsei viis ta koju.

„Oli väga suur pluss, et naisel oli kaasas laetud akuga telefon ja me saime temaga kogu aeg ühendust hoida,“ kinnitas Väljaots.

Metsa minnes võtke alati kaasa laetud akuga telefon, pange selga erksavärvilised rõivad ja jätke metsast väljatulek päevasele ajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles