Juhtkiri: Visaduse ja tahtega

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti neljapaadi neljas maailmameistrivõistluste pronks on kena kingitus kodupublikule ja ilus kokkuvõte hooajale. Postimees nimetas seda suisa jackpot’iks.

Muidugi võib hakata närima teatud uss, et hõbedast jäi karvavõrra puudu, aga Suurbritannia paatkonda ei kuulu papist poisid, see ala on saareriigis alati au sees olnud ja nii tugevale vastasele alla jääda pole häbi.

Eesti spordihuvilised on harjunud neljapaadilt ootama tugevaid sooritusi ja tänavune keeruline hooaeg kiskus kulmu kipra.

Oma kuulumist treenerite tippu kinnitas Matti Killing, kelle kohta Allar Rajal jagus tunnustussõnu. “Teinekord tuleb kasutada katse-eksituse meetodit. Kahtlused läbi proovida ja kukutada, et jõuda tõeni. Killa (nii sõudjad oma treenerit kutsuvad) leidis lõpuks kuidagi õige võtme,” ütles Raja.

Spordiala, mis toob Eestile tunnustust, väärib investeerimist.

Neljapaadi pronksi puhul poldud ajakirjanduses kitsid võrdlustega nagu “mudast tagasi tippu” ja “põrmust taevasse”. Võtkem rahulikult. Rohkem usku meie meestesse, nende visadusse ja tahtesse!

Vaevalt arvab keegi, nagu läheks sportlane võistlusele kaotama, olgu millisel alal tahes. Ent keegi pole kunagi eitanud, et peale tunnetuse, koostöö ja paljude muude elementide, mis koosmõjus annavad hea tulemuse, läheb vaja omajagu õnne ja vedamist.

Mõistagi mindi andma endast parimat, ehkki stardis olid kõik paatkonnad väärilised vastased. Mine võta kinni, olid need vastaste krutskid või mis, aga britid vahetasid viimasel minutil eessõudjat ja hollandlased panid liiga kiire tempo peale.

Siinkohal sobib korrata peatreener Killingu hinnangut: meie poisid sõitsid äärmiselt arukalt.

Küll asjatundjad jõuavad veel neljapaadi sõitu analüüsida ja kuna tegijaid paistab jätkuvat, võib tekkida muidki paatkonnakombinatsioone. Nüüd peaks keskenduma treeningubaasile ja -tingimustele. Spordiala, mis toob Eestile tunnustust, väärib investeerimist. Treeneritele ja sportlastele tuleb luua tingimused, mis võimaldaksid keskenduda sportimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles