Riigile kuuluv tehisjärv tungib maanteele

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringutagi on selge, et Seljametsa järve kallas on varingute järel nihkunud kohati maantee servast kümmekonna meetri kaugusele ehk maantee kaitsevööndisse.
Uuringutagi on selge, et Seljametsa järve kallas on varingute järel nihkunud kohati maantee servast kümmekonna meetri kaugusele ehk maantee kaitsevööndisse. Foto: Urmas Luik

Paikuse vallas on vanasse liivakarjääri tekkinud järv, mis on kohaliku rahva seas populaarne ujumis- ja suvituskoht, aga millel on omadus kinnikasvamise asemel varisevate kallaste arvel aina laieneda.

Õnnetuseks laieneb järv Seljametsa–Tammuru maantee suunas, olles jõudnud kohati juba asfaltkatte servast kümne kuni 12 meetri kaugusele. Seda on palju vähem kui 30 meetrit, mis on Seljametsa–Tammuru maanteele ette nähtud kaitsevöönd. Ehk siis pool tee kaitsevööndist haigutab kohati juba tühjuses kõrgete kallastega tehisjärve kohal.

Keskkonnaministeerium tellis 2014. aastal Eesti geoloogiakeskuselt kaevandamisega rikutud ja mahajäetud ehitusmaavara karjääride revisjoni. Ligikaudu 11hektarise peegelpinnaga Seljametsa järve kohta öeldakse selles, et vanas karjääris on vaja lühikestel lõikudel tasandada põhja- ja lääneserva, eemaldada rauakola ja olmepraht. Veel märgitakse selles dokumendis, et Seljametsa järv sobib puhkealaks, kuna selles karjääris puuduvad laienemisvõimalused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles