Ligemale 100 Pärnumaa noormeest alustas ajateenistust

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligemale 100 Pärnumaa noormeest alustas sellel nädalal kaheksakuulist ajateenistust 1. ja 2. jalaväebrigaadis, ühtegi neidu seekord kodumaakonnast aega teenima ei läinud.

Ülejäänud kutsealustega bussi oodanud Geiro Bukin ütles, et läheb teenima Võrru Kuperjanovi jalaväepataljoni. Tema ja kaaslaste üks põhiküsimusi oli: millal jälle näeb lähedasi? “Olen kuulnud, et Võrust enne jõule tõenäoliselt koju käima ei saa,” lausus Bukin ja arvas siiski, et kui on võimalus enne puhkusele pääseda, tasub selle nimel pingutada küll.

Teenistusse asuvad noormehed olid end väeosadesse sõidutavat bussi oodates põnevil, kuid küllaltki positiivselt meelestatud. Mitu mainis, et kuna sõbrad või sugulased on juba teenistuses käinud, piisab infot eesootava kohta. Paljud olid minekuks hoolega valmistunud. Mõnigi noormees oli kaasa võtnud varustust, mida kaitseressursside ameti veebilehe soovituslikust nimekirjast ei leia. Väärt nõuandeid olid noored saanud sõpradelt-tuttavalt ja kaitseväe ajalehest Sõdurileht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles