Pärnu õhuvärav läheb remonti

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Vasakult) Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson ja AS Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Piret Mürk-Dubout.
(Vasakult) Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simson ja AS Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Piret Mürk-Dubout. Foto: Urmas Luik

Koostöölepingu allkirjastamisega eile pöörati Pärnu lennuvälja saatuses uus lehekülg. Aastail 2018–2020 eraldatakse riigieelarvest Pärnu lennujaama rekonstrueerimiseks kokku 20 miljonit eurot. See valitsuse otsus on nüüd lõplikult lukku löödud ja pitseriga kinnitatud. Pärnu õhuväravat ootab põhjalik remont.

Lepingus on sätestatud, et raha eraldati tingimusega, et Pärnu linn nõustus osaliselt kandma renoveeritud lennujaama ülalpidamiskulusid. Linna makstava toetuse summa aastas on 400 000 eurot. Linna toetus ei saa minna üle 600 000 euro ühes aastas, kuid sõltuvalt lennujaama tulemustest võib väheneda kuni nulli euroni.

Lepinguga lepiti kokku riigi, Pärnu linna ja AS Tallinna Lennujaama vastastikused õigused ja kohustused seoses Pärnu lennujaama renoveerimise, ülalpidamise ja haldamisega kuni 31. detsembrini 2029.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles