Väärikad andsid noortele silmad ette

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu väärikate ülikooli kuulajad mahtusid kontserdimaja saali, kus aplodeerisid linnapeakandidaatide vastustele, mis kuulajatele olid kõige enam meeltmööda.
Pärnu väärikate ülikooli kuulajad mahtusid kontserdimaja saali, kus aplodeerisid linnapeakandidaatide vastustele, mis kuulajatele olid kõige enam meeltmööda. Foto: Mailiis Ollino

Üks väärikate ülikooli kuulaja, kellel ei õnnestunud Pärnu linnapeakandidaate küsimustega pommitada, pahandas kohtumise lõppedes: “Saalist ei lastudki küsida. Sadu küsimusi jäi küsimata”. Ent poolteist tundi on ainult 90 minutit. Jõutigi läbida napp kümme küsimust, sest igal seitsmest kandidaadist oli sõna sekka öelda ja nii need minutid olematuks tiksusid. Oma poliitikahuviga andsid väärikad silmad ette noortele, kellel leigust oma kodukandi elu suhtes ei leevenda isegi valimisea langetamine.

Õnneks mahtusid kõik poliitikahuvilised väärikad ära Pärnu kontserdimaja 600kohalisse saali. Põhjalikumalt oli juttu kuukirja 60+ viimatises numbris antud Reformierakonna lubadusest luua eakatele senisest väärikam vanaduspõlv. Kandidaadid esitasid oma erakonna-valimisliidu visiooni, kuidas kaasata aktiivseid üle 60seid Pärnu ellu, kui tööjõudu napib ja rahvastik vananeb. Detailsemalt käsitleti päevahoiu võimalust inimestele, keda järelevalveta ei saa koju jätta.

Väärikad tundsid huvi, kuidas suhtuvad tulevased linnapead Läänemere kunstisadama projekti. Tekkis vaidlus, kas mõni Läänemere-äärne riik on ametlikult teatanud oma osalemisest selles projektis või vastupidi, loobumisest. Uue kunsti muuseumi tuleviku tahavad meeriks pürgijad lahendada kunstisadama koosseisus, sest mitme kunstimuuseumi rahastamiseks linnal jaksu ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles