Silvia Paluoja: Lastelt annab spikerdada nutikaid võimalusi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Spikerdada pole ilus, kuid Tartu ülikooli haridusteaduste instituudis kaitstud bakalaureusetööst järeldus, et mahavaatamist moraalselt valeks pidavad Eesti ja Soome õpilased peavad spikerdamist mõnes olukorras õigustatuks.

Vajalike andmete vaatamise sedelikesega pidanuks tulevikutegijate ideekonkursilt “Uued võimalused Pärnumaa ettevõtluse arenguks” Port Arturi kaubanduskeskuse aatriumist naasma need visionäärid, keda huvitab maakonna käekäik sisuliselt. Aga ... ju on siis parem elada oma (poliitilises) mullis, kui tahta teada, millisena ettevõtlikeks sirgujad kodumaakonda näha tahavad ja kust nende arvates king senini kõige rohkem pigistab.

Uudseid mõtteid esitles 30 meeskonda, neist 13 Pärnu ühisgümnaasiumist, kaheksa Sindi ja kolm Vändra gümnaasiumist ning kuus poolesaja õpilasega Pärnjõe koolist. Lapsed on uskumatult tugevalt kahe jalaga maa peal, isegi rohkem, kui eeldame või arvame. Nad näevad seda, mis pere, piirkonna või maakonna piires vajaka jääb ja kus täiskasvanud saaksid ulatada tulevikutegijatele toetava käe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles