Kaks miljonit väärt allkirjad

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (vasakul) ja kultuuriminister Indrek Saar (seljaga) kinnitasid sõudebaasi renoveerimise lubadust vee peal. Paatkonnal oli teiste kõrval abiks olümpiapronks Andrei Jämsä (paremal).
Pärnu linnapea Romek Kosenkranius (vasakul) ja kultuuriminister Indrek Saar (seljaga) kinnitasid sõudebaasi renoveerimise lubadust vee peal. Paatkonnal oli teiste kõrval abiks olümpiapronks Andrei Jämsä (paremal). Foto: Mailiis Ollino

Kultuuriminister Indrek Saar on peagi 85 aasta juubelit tähistava Pärnu legendaarse sõudetreeneri Mihkel Leppiku arvestuste järgi seitsmes minister, kes Rääma tänaval asuva Pärnu sõudeklubi väravast sisse on astunud ja lubanud ligemale 70aastase kompleksi modernseks baasiks vuntsida.

Ent nüüd on Pärnu jõe paremkalda sõudeklubi moodsa keskuse ehitamisele lähemal kui kunagi varem. Eile kirjutasid Saar, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja sõudeklubi president Toomas Rapp alla ühiste kavatsuste protokollile, mille kohaselt plaanivad nii riik kui linn toetada sõudekeskuse renoveerimist mõlemad miljoni euroga. Plaani järgi võiks ehitustööd alata juba ülejärgmisel aastal, pärast seda kui sõudeklubi on korraldanud arhitektuurikonkursi.

Pärnu sõudeklubi üks kuulsamaid esindajaid Jüri Jaanson meenutas, et esimest korda oli sõudebaasi uuendamine jutuks 2008. aastal pärast Pekingi olümpiahõbedat. “Kui kümnele suusahüppajale tehakse Tehvandile suusahüppetorn, peavad korraliku baasi saama tiitlivõistlustelt medaleid toovad sõudjadki,” meenutas sõudelegend toonase peaministri lubadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles