Juhtkiri: Lootus lennuväljale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast üsna pikka ootamist on ära langenud küsimus, kas Pärnu lennuväli üldse väärib elushoidmist või on targem sel kohal põllumaad harida. Riiklikul tasemel on otsustatud, et Pärnu lennujaam on vajalik, ja majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske kinnitusel saab asuda juba konkreetsemalt uurima, millal ja millises mahus Pärnu lennuväli nüüdisajastada.

Kui kõik hästi läheb, saavad Euroopa Liidu tõukefondide toel uuendatud nii reisijate terminal kui lennuraja kate.

Raha saamise osas konkreetselt on Pärnul ja teistel kohalikel omavalitsustel vähe ära teha, kuid, nagu nentis riigikogu ja AS Tallinna Lennujaama nõukogu liige Väino Linde, peavad omavalitsused jätkuvalt vaeva nägema, et luua põhjused, miks siia lennata. Investeering tuleb ju kava järgi üsna suur, ükskõik, kui säästlik variant valitakse.

Võimalik tõesti, et rajatav Lottemaa ja Audru ringrada meelitavad Pärnumaale senisest kordades enam turiste, aga vaid ühele või kahele kaardile ei saa ega tohigi suurt panust teha.

Näide heast koostööst ja algatusest on mitu aastat olnud Pärnu taastusraviettevõtete ja spaade loodud lennuliinid. Kuigi Tervis jätkab tänavugi lennureisidega Soome, jääb koostööpartnerite huvi- või rahapuuduse tõttu ära lennuühendus Stockholmiga.

Kui head algatused on ühel hetkel määratud hääbuma, pole moodsast lennujaamast lõppkokkuvõttes mingit kasu.

2009. aastal ütles majandusminister Juhan Parts Pärnu Postimehele seoses lennuväljaga, et Pärnu linnavõimule on alati olnud iseloomulik visiooni defitsiit. Sellest hoolimata on head uudised saabunud, ometi ei tohi puhkama jääda, vastupidi, kindla ja julge visiooni nimel tuleb senisest enam tööd teha.

Võlusõnade “Lotte” ja “ringrada” kasutamisega ei maksa liiale minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles