Pärnu jõkke lasti puhtatõulisi siiakalu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa siianappust püütakse juba teist aastat leevendada Pärnu jõest pärit siigade viljastatud marja inkubeerimise ja maimude kasvatamisega Põlula kalakasvanduses.

Tänavu asustati Pärnu jõkke 7000 noort siiga, kes koorusid Põlulas Pärnu jõest püütud emastelt siigadelt kogutud ja isassiigade niisaga viljastatud marjast. Läinud sügisel asustatutega on kahe aasta jooksul Pärnu jõkke lastud ligikaudu 40 000 siinse siiapopulatsiooni kunstliku viljastamise teel saadud järglast.

“Tänavu jõkke lastud siia noorjärkude hulk mullusega võrreldes on väike, kuna läinud sügisel õnnestus emas- ja isassiigade püüdmine ja nendelt marja ning niisa saamine suhteliselt tagasihoidlikult,” sõnas Eesti mereinstituudi ihtüoloog Heli Shpilev, kes Pärnu siiaasustamise projektis kaasa lööb. “Tänavu loodame kindlasti suurema marja- ja niisakoguse Põlulale üle anda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles