Diakooniakeskuse pood toetab toidupanka

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Rüütli 23 asuva Ringvaate poe tuludest toetatakse samas asuvat toidupanka. Diakooniakeskuse tegevjuhile Erika Kukele teevad uued ja kenad kaupluseruumid ainult rõõmu.
Pärnus Rüütli 23 asuva Ringvaate poe tuludest toetatakse samas asuvat toidupanka. Diakooniakeskuse tegevjuhile Erika Kukele teevad uued ja kenad kaupluseruumid ainult rõõmu. Foto: Liis Rotar

Kolme aasta eest Pärnus Pühavaimu tänaval keldris tegutsemist alustanud Eliisabeti kiriku diakooniakeskuse taaskasutuskauplus Ringvaade vahetas asukohta ning avati üleeile senisest avaramates ja valgemates ruumides aadressil Rüütli 23.

Peamiselt kantud rõivaid ja jalanõusid müüva Ringvaate tulu läheb kõik samas majas asuva toidupanga ülalpidamiseks ning kauplusepinna rendiks. Kokku on siin toidupanga ja taaskasutuspoe päralt 100 ruutmeetrit, kus tööl 20 vabatahtlikku.

“Diakooniakeskus on nüüd oma tegevuse ühte kohta koondanud. Enne asusime linnas neljas-viies kohas laiali,” rääkis Eliisabeti koguduse diakooniakeskuse tegevjuht Erika Kukk.

Võrreldes Pühavaimu keldripoega, on Rüütli 23s palju enam ruumi ja valgust. Kaldtee teeb pääsu kauplusesse senisest mugavamaks.

Uudsena tegutseb poes oma õmblusnurk kolme õmblusmasinaga ning maja all keldris on laoruumid ja puutöökoda meestele. Töökoja meisterdatud on riiulid ja värvilised stanged poe kauba tarvis: tüdrukute rõivastel kollased, naiste omadel punased ja meesterõivail pruunid. Edaspidi teeb töökoda poodi müügiks pinke ja väiksemaid puitesemeid.

Kuke sõnutsi hakatakse Ringvaates iga päev loteriid korraldama. Kaks eurot maksva loterii iga loos võidab, kogu tulu läheb toidupangale.

Toidupanga hüvanguks ja Ringvaate poe käigus hoidmiseks saab igaüks abiks olla mitmel moel: ostes, mängides loteriil ja annetades esemeid. Nimelt on lõviosa müügil olevast kohalike toodud.

“Ootame annetusena puhtaid, terveid ja korralikke asju, mida inimesed veel selga-jalga panna tahaks, aga mitte eelmise sajandi asju. Väga teretulnud on ka päris uus kaup, nagu näiteks mänguasjad, toiduained, raamatud,” ütles Kukk.

Et kolmandik Ringvaatele toodud rõiva- ja jalatsikraamist Kuke kogemust mööda poodi müüki ei kõlba, avatakse kaupluses tasuta asjade osakond mõttega, et ehk keegi leiab sealt midagi vajalikku, enne kui esemed päris ära visata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles