Rannahotelli operaator sai mullu kahjumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannahotell.
Pärnu Rannahotell. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnus Rannahotelli ja Tallinnas Palace hotelli opereeriv Scandic Hotels Eesti AS sai mullu kahjumit 2,8 miljonit krooni, 2009. aastal oli kahjum 4,6 miljonit krooni.

Ettevõtte käive oli mullu 24 miljonit krooni, see kasvas aastases võrdluses kolm protsenti. Toitlustuse osakaal oli käibest 32 protsenti. Madalhooajal eelmise aasta oktoobri lõpust kuni selle aasta aprillini oli Pärnu Rannahotell suletud.

Ettevõte märkis möödunud majandusaasta aruandes, et 2010. aastal võis taas täheldada Eestis ööbinud välisturistide arvu kasvu, mis tipnes viimase aastakümne rekordiga ja näitab jätkuvat tõusutrendi.

Aruandes märgitakse, et enim külastavad Eestit Soomest ja Venemaalt pärit turistid. Just Venemaa turistide ööbimine näitas 2010. aastal märkimisväärset kasvu.

Vaatamata turistide arvu ja hotellide täitumuse suurenemisele 2010. aastal, ei tõusnud ööbimiste hinnad oluliselt, tõdes ettevõte.

2010. aastal oli Scandicul töötajaid 40, perioodil märtsist novembrini lisandus 12 tähtajalise töölepinguga töötajat Rannahotellis. Tööjõukulud koos maksudega olid mullu 8,96 miljonit krooni.

Ettevõtte varade maht oli möödunud aasta lõpu seisuga 82,7 miljonit krooni, aasta varem oli see 85,7 miljonit krooni.

Scandic Hotels Eesti jaotamata kasum oli 2010. aasta lõpus 47,8 miljonit krooni.

Ettevõte plaanib sel aastal müügitulu kasvu üheksa protsenti, kasumit Scandic ei planeeri.

Scandic Hotels Eesti AS kuulub Põhjamaades tegutsevale hotelligrupile Scandic Hotels AB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles