Prokurör nõudis koera hoolitsuseta jätnud naisele šokivangistust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe.
Marge Arumäe. Foto: Reporter.ee

Prokurör nõudis eile Pärnu maakohtus äsjapoeginud koera hoolitsuseta jätnud Marge Arumäele (35) ühe kuu pikkust šokivangistust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja teatel nõudis prokurör Arumäele poole aasta pikkust vangistust, millest reaalselt tuleks ära kanda üks kuu ja ülejäänud viis kuud mõista tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kohus langetab otsuse 19. mail.

Arumäe end eeluurimisel kohtus süüdi ei tunnistanud.

Süüdistuse kohaselt jättis Arumäe täitmata kohustuse hoolitseda koera tervise eest, mille tõttu tekkis loomal ulatuslik nahapõletik ja lihaskudede kahjustus.

Mullu suvel puhkusele sõites jättis naine oma äsjapoeginud haige koera koos kutsikatega järelevalveta. Koeral tekkis emakas põletik ja ta vajanuks kohe ravi.

Koer oli lühikese ketiga kuudi külge kinnitatud, mis piiras tema liikumisvabadust. Samuti ei olnud loomal piisavalt joogivett.

Näljast ja veepuudusest tekkinud organismi üldise kurnatuse tõttu ei suutnud koer imetada oma kutsikaid ja seetõttu üks kutsikas suri ning teine tuli veterinaaril eutaneerida.

Prokuratuuri teatel rikkus süüdistatav koera eest mittehoolitsemisega nii loomakaitseseaduse kui lemmiklooma pidamise nõuete mitut paragrahvi ja pani oma tegevusetusega toime looma suhtes lubamatu teo julmal viisil.

Prokurör Küllike Kase varasema ütluse kohaselt on see juhtum kurb näide sellest, et mitte kõik inimesed ei teadvusta endale lemmiklooma võttes, et sellega kaasneb vastutus looma heaolu ja tervise eest.

Looma julma kohtlemise eest võib kohus süüdimõistmisel määrata rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles