Noorte teadusvõistlussaate „Rakett 69“ võitis Pärnu noormees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient Juhan Koppel võitis noorte teadusvõistlussaate "Rakett69".
Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient Juhan Koppel võitis noorte teadusvõistlussaate "Rakett69". Foto: Urmas Luik

Laupäeval Eesti televisiooni eetris olnud noorte teadusvõistlussaate „Rakett 69“ finaalsaates võitis Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi abiturient Juhan Koppel kogu saatesarja, võiduga kaasneb 10 000 euro suurune stipendium.

"Rakett 69" on saatesari, mille eesmärk on üles leida Eesti tulevased teadlased. 16osalises teadusseikluses võtsid omavahel mõõtu 12 tarka ja taibukat noort.

Finaalsaates panid oma teadmised ja oskused proovile Tartu Miina Härma gümnaasiumi abiturient Jaan-Eerik Past ja pärnakas Juhan Koppel.

Kahe finalisti selja taha koondusid kõik seni saatest lahkunud võistlejad. Kumbki finalist kutsus oma meeskonda viis liiget. Võistkondadel tuli kahe ööpäeva jooksul ehitada rakett, mille lennutamine kõrgustesse selgitas saate võitja.

Saadet rahastab Euroopa sotsiaalfond SA Archimedese TeaMe programmi kaudu. Programmi üheks eesmärgiks on noorte uudishimu ergutamine ja suunamine teadmiste omandamisel ja väärtustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles