Sügis oli poole sajandi sajuseim (1)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnus sadas sel sügisel maha enam kui poole sajandi sademerekord.
Kihnus sadas sel sügisel maha enam kui poole sajandi sademerekord. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Möödunud sügis kujunes tavatult sademerohkeks nii Kihnus kui kogu Eestis: ilmateenistuse andmetel pole nii palju sadanud 1961. aastast saati.

Kui Kihnus tuli sel sügisel maha 316 millimeetrit sademeid, siis riigis keskmiselt 268 millimeetrit. Alates 1961. aastast oli tegu nii Eesti kui Kihnu vihmaseima sügisega, ajavahemiku senine rekord pärines 1981. aastast, mil sademeid kogunes 262 millimeetrit.

Riigi sajuseim paik oli Tallinn, kus sügiseseks sademehulgaks mõõdeti 332 millimeetrit. Kõige kuivem paik oli Kunda 176 milimeetri sademetega.

Pärnumaal olid kahel kuul kogu riigi sademerohkeimad päevad: 12. septembril jäi Kihnus ööpäevaseks sademete koguseks 33 ja 12. novembril Pärnus 19 millimeetrit.

Mandri-Eestis algas klimaatiline sügis sel aastal 2.–15. septembril, saartel 27.–28. septembril, kui ööpäeva keskmine temperatuur langes püsivalt alla 13 kraadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles