Aaviksoo: sotsiaalkindlustusamet võiks asuda Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadus- ja haridusminister Jaak Aaviksoo.
Teadus- ja haridusminister Jaak Aaviksoo. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo sõnutsi võiks osa riigiasutusi asuda väljaspool Tallinna. Ministri jutu järgi võiks sotsiaalkindlustusameti asukohana kaaluda näiteks Pärnut.

Aaviksoo vastas intervjuus BNSi ajakirjaniku Andres Einmannil küsimusele, millised asutused peaksid kindlasti Tallinna jääma ja mida ei ole mõtet mujale Eestisse viia, et osa riigiasutusi peab kindlasti asuma Tallinnas, kuid mõni asutus võiks töötada väljaspool pealinna.

„Ma arvan, et valitsuse istungeid on ikkagi mõistlik pidada Toompeal, mitte minna pealinnast kaugemale. See oli ekstreemne näide, aga tõenäoliselt tuleb ka olulised sise- ja välisjulgeoleku institutsioonid hoida seal, kus on nende jaoks geogaafiliselt kõige otstarbekam paik,“ ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Aaviksoo. „Aga mida pehmemaks valdkond läheb, seda paindlikum saab olla. Ka teiste riikide praktika näitab seda. Täiesti võimalik on arutada näiteks, miks sotsiaalkindlustusamet ei võiks olla Tallinnast väljaspool, Pärnus näiteks.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles