Vales kohas rattaga sõitmise eest võib trahvi saada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Keklinna sillal tohib jalgrattaga sõita vaid ühel kõnniteel. Arhiivifoto.
Pärnu Keklinna sillal tohib jalgrattaga sõita vaid ühel kõnniteel. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul nägid möödakäijad Pärnu Kesklinna silla juures, kuidas politseipatrull pidas kinni mitu silla kõnniteel rattaga liiklejat ja kutsus vales kohas pedaalijad oma autosse selgitusi andma.

Pärnu Kesklinna sillal on jalgrattaga lubatud sõita vaid sadama poole jääval kõnniteel. Silla Port Arturi keskuse poolsel kõnniteel jalgrattaga liigelda ei tohi.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi polnud täna hommikul tegemist jalgratturite kontrollimise reidiga, vaid vales kohas rattaga sõitjad jäid möödasõitnud patrullile lihtsalt silma.

Kais ei osanud öelda, kui palju patustajaid täna politseinikele sillal silma jäi ja kuidas neid karistati.

Politsei pressiesindaja märkis, et sellise rikkumise eest võib karistuseks olla kuni 600kroonine ehk ligi 40eurone trahv. „Karistus oleneb sellest, kas rikkujal on varasemaid karistusi,“ märkis Kais.

Selliseid kohti, kus ratturid massiliselt liiklusreegleid rikuksid, pole Kaisi sõnade kohaselt politseile Pärnus teada antud. Probleemiks on pigem tehniliselt mittekorras jalgratastega sõitjad, ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles