Vändra elanik kutsub pärnumaalasi appi Eesti keskpunkti tähistama

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaart.
Eesti kaart. Foto: Kuvatõmmis/ Regio

Vändra valla elanik Luule Põder ootab pärnumaalasi liituma toimkonnaga, tähistamaks saarelis-mandrilise Eesti keskpunkt, mis asub Vändra lähistel Kalmaru külas.

"Armsad vändrakad, Põhja-Pärnumaa valla elanikud ja juhid ning kogu Eestimaad armastavad inimesed. Kui te tunnete rõõmu sellest, et tähistada saarelis-mandrilise Eesti keskpunkti, mis asub Vändra lähistel, siis palun andke märku, et moodustada tore toimekas toimkond selle idee elluviimiseks," kirjutab Luule Põder oma üleskutses. 

Põder ütleb, et idee tähistada saarelis-mandrilise Eesti keskpunkt tuli tal juba kümme aastat tagasi, kuid seni pole ta leidnud aktiivseid mõttekaaslasi. Põder usub, et "EV 100" raames saab mõte siiski teoks.

"Esmalt oleks vaja juriidilist nõu," räägib Põder, et üksi ta neid asju ajada ei oska. Kui juriidilised tahud selged, saaks vändralanna sõnutsi hakata korraldama üritust, mis idee kohaselt toimuks "EV 100" raames võidupühal.

Nimetatud sündmuse pühendaks idee autor oma varalahkunud klassivennale, Tartu ülikooli rektorile Volli Kalmule. 

TÜ rektori kohusetäitja Tõnu Lehtsaar ja Pärnu eelmine maavanem Kalev Kaljuste on Põdraga juba ühendust võtnud ja kiitnud tema kodanikualgatust. 

Põder aga loodab, et ehk on veel inimesi, kes tunneksid südames soovi osaleda ja aidata kas või viidete ja nõuannetega. Eriti tore ja tänuväärne oleks tema sõnutsi kui toimkonnaga liituks mõni professionaalne projektijuht. 

Huvilistel palub Põder võtta ühendust Facebooki või meili mesilind.luule@gmail.com kaudu. "Ainult tegusate mõttekaaslastega saab see üllas idee teostatud," usub ennast põliseks Vändra elanikuks nimetav Luule Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles