Jääpurjetajad avasid hooaja Soomes

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve regati esikolmik (vasakult) Tomasz Zakrzewski, Robert Graczik ja Tomas Lindgren ning parim juunior Rasmus Maalinn.
Pühajärve regati esikolmik (vasakult) Tomasz Zakrzewski, Robert Graczik ja Tomas Lindgren ning parim juunior Rasmus Maalinn. Foto: Soome jääpurjetamise liit

DN-klassi jääpurjetamise hooaja avavõistlusel Soomes Tampere külje all Pühajärvel seilas 24 roolimeest Poolast, Rootsist, Soomest, Lätist ja Eestist.

Kaheksa sõidu kokkuvõttes oli kiireim mitmekordne maailmameister Tomasz Zakrzewski Poolast, teise auhinna teenis võitja kaasmaalane Robert Graczik ja kolmandaks tuli Rootsi vanameister Tomas Lindgren.

Esikolmikule järgnesid Pärnu jahtklubi lipu all võistlevad Mihkel Kosk ja Rasmus Maalinn ning rootslane Frederik Lönegren. Pärnu treeneri Tõnis Vare juhendusel purjetav pealinna poiss Melvin Aasav lõpetas regati kümnendal positsiooni.

Juunioride arvestuses võitis kindla esikoha Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 18aastane Maalinn, teiseks tuli rootslane Eddie Klemets ja kolmas oli Aasav.

"Regati avapäeval lubas nõrk tuul teha vaid kaks sõitu, aga teisel päeval puhus kenasti ja roolimehed said omavahel mõõtu võtta kuues sõidus," rääkis treener Vare. "Rõõmu teeb, et Rasmus sai oma kelgu hästi jooksma ja suutis neljas sõidus kolmandana finišeeruda. Viimaste päevade külmakraadid annavad lootust, et pääseme juba sel nädalavahetusel Eestis jääle."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles