Toris võistles vihmas 60 hobust

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratsutamisvõistlus "Tori Hobune 2011".
Ratsutamisvõistlus "Tori Hobune 2011". Foto: Krista sepp

Laupäeval Toris alguse saanud XVI Tori hobuse päeva võistlus karikasarjast „Tori hobune 2011„ möödus lakkamatu vihmasaju käes, siiski oli võistlusele takistussõidus kogunenud enam kui poolsada võistluspaari ja niisama palju kaasaelajaid.

Juba 16. korda toimuv üritus on seni üks kõige pikemaajalisemate traditsioonidega sarivõistlus Eesti ratsaspordis, erilist tähtsust omab ta aga seetõttu, et põhiliselt on võistlustules tori ja eesti hobuse tõugu ratsud.

OÜ Tori Hobusekasvanduse juht ja võistluse peakorraldaja Imre Sams ütles üritust kommenteerides, et tegelikult võib kõigega peale ilma rahule jääda. „Osavõtjaid oli ja pealtvaatajaid ilma arvestades ka,“ sõnas Sams.

Võistlussarja toetava Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevdirektor Krista Sepp leidis võistluse ja eelkõige seal osalenud hobuste kohta samuti ainult häid sõnu: „Eriliselt jäid silma eesti hobuse tõugu hobune Vika ja tori tõugu sugutäkud Rodotendron, Ralf ning Tember.“

Ilusaid hobuseid võivad huvilised Toris võistlemas näha hommegi, kui enne keskpäeva hakkavad võistlema koolisõitjad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles