Pärnumaa ettevõte ostis Keila haigla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja sihtasutus PJV Hooldusravi sõlmisid lepingu, mille alusel annab PERH Keila haigla hoone koos kõigi õiguste ja kohustustega üle uuele omanikule.

 

Seni Pärnumaal hooldusraviteenuseid pakkunud PJV Hooldusravil on lepingu järgi kohustus välja arendada 2013. aastaks Keila haigla hoones hooldusravikeskus ja hooldekodu. Regionaalhaigla andis uuele omanikule üle hooldusravi kliiniku tegevuse ning kõik rendilepingutega kaasnevad kohustused ja õigused, teatas PERHi pressiesindaja.

Kuna hooldusravikeskuse ja hooldekodu väljaarendamine ei ole ilma rahalise toetuseta mõeldav, esitas PERH taotluse Euroopa regionaalarengu fondist (ERF) toetuse saamiseks. Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas mullu 6. augustil käskkirja, millega kiitis heaks projekti Keila haiglas õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks Euroopa Liidu struktuuritoetuse vahendite kaasabil. Projekti kogumaksumus on 131,9 miljonit krooni, millest ligi 61,2 miljonit eraldab ERF, ülejäänu peab lisama projekti elluviija.

Keila haigla müügitingimus oli, et ostja viib ellu struktuurifondi toetuse saanud arendusprojekti ning tagab tervishoiu- ja hooldusteenuste osutamise jätkusuutlikkuse Keilas, suudab leida rakendust hoone kasutamata pinnale ja omab vahendeid investeeringuteks.

Müügitehinguga anti SA PJV Hooldusravile üle Keila haiglas tegutsenud 60 voodikohaga hooldusravi kliinik. Koos tegevuse üleandmisega antakse SA PJV Hooldusravile üle hooldusravi teenuse osutamiseks haigekassaga sõlmitud lepingu vastav maht. Uue omaniku juures jätkavad tööd regionaalhaigla senise  hooldusravi kliiniku töötajad.

Uus omanik on alustanud päästeametiga konsultatsioone hoone tuleohutusnõuetele vastavusse viimise ajagraafiku osas. Põhja-Eesti päästekeskus tegi mullu oktoobris ettekirjutuse täita tänavu 1. märtsiks haigla hoones tuleohutusnõuded või lõpetada haigla tegevus. Hoolimata ettekirjutusest, jätkas haigla pärast 1. märtsi tegevust.

Keila haiglas tegutses aprilli alguseni järelravi kliinik, mis praegu jätkab 90 voodikohaga ravitegevust PERHi Hiiu korpuses.

PERH viis mullu augustis Keila haigla võõrandamiseks läbi enampakkumise, mille üks tingimus oli investeerimiskohustus. Regionaalhaiglale laekus tähtaegselt viis pakkumist, millest parimaks osutus SA PJV Hooldusravi pakkumine. PJV Hooldusravi pakub hooldusraviteenust, ööpäevaringset erihooldusteenust ja tasulist hooldust ka Vändra ja Pärnu-Jaagupi osakondades. Keila haigla müügihind on 25 miljonit krooni.

Keila haigla hooned võeti kasutusse aastatel 1989–1990 ning sellest ajast alates tegutses seal sotsiaalministeeriumi haldusalas oleva asutusena Keila haigla. 1. aprillil 2003 lõpetati Keila haigla kui riigiasutuse tegevus ning haigla vara ja tegevus läks üle Põhja-Eesti regionaalhaiglale. Vastavalt Eesti haiglavõrgu arengukavale koondati aktiivravi Keilast PERHi Mustamäe korpusesse ning Keilas arendati edasi hooldus- ja järelravi teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles