Sisearhitektid tunnustasid Kihnu muuseumi ja Supelsaksu

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu muuseum.
Kihnu muuseum. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti sisearhitektide liit andis nädala alguses välja 2010 aastapreemiad, millest ajaloolise interjööri preemia pälvis Kihnu muuseum ja söögikoha interjööri preemia kohvik Supelsaksad.
 

Konkursil osales 37 tööd, millest žürii valis välja 24 nominenti eri kategooriates. Preemiad otsustati välja anda neljas kategoorias: ühiskondlik interjöör, ajalooline interjöör, söögikoha interjöör ning näituse ja installatsiooni kujundus.

Ajaloolise interjööri preemia saanud Kihnu muuseumi hoone kujundasid Malle Jürgenson, Tea Tammelaan, Krista Lepland, Jaak Huimerind ja Indrek Laos.

Vanas koolimajas asuv muuseum on kasutusele võetud Kihnu pärimuskultuuri tutvustava tänapäeva nõuetele vastava muuseumina.

Žürii põhjenduse kohaselt sai preemia määramisel otsustavaks lihtsus ja funktsionaalsus. Kogu hoone interjöör ja ekspositsioon on lahendatud maitsekalt ühes võtmes, leitud on hea tasakaal vana ja uue vahel ning säilinud hoone kihnupärane hõng. Muuseum on populaarseks saanud saarerahva enda seaski.

Kohviku Supelsaksad sisekujunduse autorid on Ruth ja Anna Huimerind, Anna on ühtlasi kohviku omanik. Žürii tunnustas kohviku hubast, sooja ja kirevat interjööri, kus põimuvad vana ja uus mööbel, materjalid ja värvid. Värviküllane sisekujundus moodustab ühtse terviku ajaloolise mööbli ja ajastuhõnguliste detailidega.

Žüriisse kuulusid Katrin Kaevats, Taso Mähar, Peeter Pere, Asko Künnap, Karen Jagodin, Pille Stokas, žürii esimees oli Annes Arro.   
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles