Kontserdimajas kuuleb Rasmus Puuri ja Doris Kareva kantaadi maailma esiettekannet

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalistel avaneb võimalus kuulda Rasmus Puuri ja Doris Kareva “Unes nägin ma Eestimaad” maailma esiettekannet.
Külalistel avaneb võimalus kuulda Rasmus Puuri ja Doris Kareva “Unes nägin ma Eestimaad” maailma esiettekannet. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Homse, Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud kontsertaktuse kõige põnevamaks osaks tõotab kujuneda Rasmus Puuri ja Doris Kareva kantaadi “Unes nägin ma Eestimaad” maailma esiettekanne.

Luuletaja Doris Kareva on kontserdi produtsendi Helen Erastuse sõnutsi juba 20 aastat kirjutanud raamatut Eesti kohanimedest. Homme saab värsket trükist kontserdimajast soetada. Tekstile on muusika loonud XII noorte laulu- ja tantsupeo ideekavandi autor ja peadirigendi assistent Rasmus Puur.

Helilooja ütleb teose kohta nõnda: "Kantaat räägib ühe rahva loomisest ja kujunemisest. Tekst koosneb Doris Kareva poolt paari aastakümne jooksul loodud n-ö kohavaibast ehk kohanimedest, mille (koos)kõlad tekitavad seoseid, seosed pilte, pildid loo. Teos algab loomisega, läbib elu küsimused ja sõlmpunktid ning jõuab vääramatult ja paratamatult sinna, kust edasi ei saa. Inimese siseheitlused on ka rahva heitlused, inimese siseküsimused on ka küsimused, mida rahvas peaks eneselt küsima. Et edasi minna."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles