Berliinist varastatud auto tabati päev hiljem Pärnumaal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olev Kia Sorento maastur ei ole juhtunuga seotud..
Pildil olev Kia Sorento maastur ei ole juhtunuga seotud.. Foto: Wikipedia.

Pärnu kordoni ametnikud tabasid mai algul maanteel sõitmas sõiduki, mis oli vaid päev varem Saksamaalt varastatud, teatas Lääne prefektuur.

2.  mail kell 18.40 kontrollis Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 159. kilomeetril Pärnu kordoni toimkond tavapärase liiklusjärelevalve käigus Prantsuse Vabariigi registreerimismärgiga sõiduautot Kia Sorento.

Kontrollimisel selgus, et sõidukis viibis kaks Eesti Vabariigi kodanikku, kuid juhil puudus juhiluba ning ta esitas koopia sõiduki originaal registreerimistunnistusest.

Need kaks asjaolu äratasid ametnikes kahtlust ja täiendaval kontrollil selgus, et sõiduk oli varastatud ning juht oli Eestis tagaotsitav. Tähelepanuväärne on veel see, et sõiduk oli varastatud eelmisel päeval Saksamaalt Berliinist.

Pärnu kordoni juhi Janek Pinta sõnutsi näitab see juhtum, et vaatamata piirikontrolli puudumisele Euroopa Liidu liikmesriikide vahel, on siiski võimalik tabada kurjategijaid. Pinta lisas, et selleks otstarbeks on abiks siseriiklik kontroll, mis on üks Schengeni kompensatsiooni meede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles