Video: kalamehel näkkas Pärnu jões pirakas karpkala (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YouTube video
YouTube video Foto: Kuvatõmmis

Täna Pärnu jõel kalastanud Igor Lobanov rääkis, et kala üldiselt ei võtnud ja mehed sättisid juba kodu poole, aga korraga koondus palju jääl olnud püüdjaid ühte kohta. Midagi hakkas toimuma.

Video autor: Igor Lobanov 

Lobanov läks samuti uudistama ja nägi, kuidas kohalik kalamees tõmbas välja 13,1 kilo kaalunud ilusa karpkala. "Selle üks soomus oli suurem kui mehe pöidlaküüs," kirjeldas ta.

Lobanovi jutu järgi on haruldane, et nii suur kala suudeti välja tõmmata sedavõrd peene, vaid 0,22millimeetrise tamiiliga.

Lobanov teab, et väga suuri karpkalu on Pärnu jõest ennegi kätte saadud. Ta uuris Vikipeediast järele, et karpkala võib kaaluda isegi 35 kilo, aga ei tea arvata, kas meie kandis seda liiki uimeline nii kopsakaks kasvab.

Kuigi täna kätte saadud kalal võib vanus olla üle kümne aasta, ei usu Lobanov, et selle liha on tuim, sest karpkala on aretatud inimesele söögikalaks.

20aastase kalastuskogemusega Igor Lobanovi teatel kohtas täna Pärnu jõel väga palju kalamehi.

Keskkonnainspektsioon hoiatab: Pärnus jõel on põiklandiga kalapüük ajutiselt keelatud

Videoklipist nähtub, et pirakas karpkala võis olla püütud põiklandiga, mis pole Pärnu jões praegu lubatud. Keskkonnainspektsioon tuletas meelde, et Pärnu jõel on tänavu alates 15. märtsist 10. maini ajutise piiranguna keelatud põiklandiga kalapüük Sindi paisust jõe suudmeni.

Kongitsaga tohib kala jääaugust välja võtta, nagu ka kahva või käega, ainult et kala peab olema püütud lubatud viisil. Inspektsioon hoiatas, et eksimine on karistatav nagu mistahes teinegi kalapüügieeskirja rikkumine.

Samal ajal sai Pärnu Postimees vihje, et – tingituna kas teadmatusest või vähese kontrolli puudumisest - aga põiklandiga kalapüük oli läinud nädalavahetusel Pärnu jõe keelualal tavaline. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles