Odaviskaja Liina Laasmat ootab ees valikute tegemise aeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel hooajal Eesti naiste odaviske edetabeli liidriks tõusnud Liina Laasma kavatseb pärast keskkooli lõpetamist end jäägitult spordile pühendada.
Eelmisel hooajal Eesti naiste odaviske edetabeli liidriks tõusnud Liina Laasma kavatseb pärast keskkooli lõpetamist end jäägitult spordile pühendada. Foto: Toomas Mitt

Järgmisel nädalal Tõstamaa keskkoolis viimast lõpueksamit tegev spordineiu Liina Laasma usub, et suudab eeloleval suvel oma tulemusi oluliselt parandada.

“Praegu on kõige tähtsam ülesanne kool edukalt lõpetada, seetõttu ei ole ma saanud viimastel nädalatel intensiivselt treenida,” kõneles eelmisel hooajal Eesti naisodaviskajate edetabeli liidriks kerkinud Laasma Pärnu Postimehele. “Teisipäeval teen viimase eksami ja siis võin taas hakata suvisteks võistlusteks täie energiaga valmistuma.”

Millisteks võistlusteks te peate eeloleval suvel oma tippvormi ajastama?

Kõige tähtsam on teha väga hea tulemus juuli lõpus Tallinnas juunioride Euroopa meistrivõistlustel. Odaviskajate hooaeg on veel väga noor ja seetõttu pole mul ülevaadet, kui heas vormis konkurendid on. Olen enda ette seadnud väga kõrged eesmärgid ja nende saavutamiseks tuleb palju tööd teha.

Kahjuks ei ole Bigbank Kuldliiga esimesel etapil naiste odaviset kavas, kuid teistel etappidel kavatsen kindlasti osaleda. Esimene võistlus tuleb ilmselt juuni algul Riia Open Cupil.

Loodan väga, et Raine Kuningas, Jana Trakmann ja palju aastaid Eesti naiste odaviset valitsenud Moonika Aava tulevad kodustel võistlustel konkurentsi pakkuma. Usun, et suudan oma senist tippmarki oluliselt parandada.

Kas talvine hooajaks põhja ladumine läks täie ette või jäi midagi puudu?

Puudu ei jäänud midagi, märtsi lõpus võtsin Bulgaarias Sofias heitealade talvistel Euroopa karikavõistlustel üle mitme kuu oda kätte ja põrutasin kohe Eesti juunioride rekordi 57.04.

Pärast Bulgaaria võistlust harjutasime treener Jaan Tammega kaks nädalat Hispaanias. Tundsin, et kliimavahetus mõjus mulle väga hästi. Seni jõusaalis koormatud lihased muutusid nõtkemaks, sain juurde palju vastupidavust ja parandasin visketehnikat. Mul kippusid viske ajal õlad liialt ette minema, kuid sellest probleemist sain lahti.

Mõni aeg tagasi kurtsite, et teil pole korralikku odade valikut. Kuidas olete tänaseks viskevahenditega varustatud?

Aivar Karotamm on hankinud mulle päris korraliku komplekti odasid.

Nüüd saan valida igal võistlusel sobiva viskeriista. Mõnel päeval sobib jäigem, teisel päeval elastsem oda. Väga oluline on teha vahet, kas tuul puhub staadionil tagant või vastu.

Sofias kasutasin hästi planeerivat Nemeti oda ja see oli õige otsus.

Tänu stipendiumidele ja toetustele olen materiaalselt hästi kindlustatud ja võin rahulikult treenida ning võistelda.

Keskkooli lõpetamisega saab läbi üks eluperiood. Kas olete juba otsustanud, mida sügisel teete?

Päris kindlat otsust veel ei ole, kuid üks mõte on pühenduda aasta jooksul vaid spordile, mis tähendab, et kõrgkooli astumine lükkuks edasi.

Kindlasti tahan jätkata edukat koostööd oma fantastilise treeneri Jaan Tammega.

Kas jään veel mõneks ajaks Tõstamaale või mitte, selgub suve lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles