KIK toetab tuulepargi rajamist Varbla valda

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) juhatus kiitis heaks tuuleenergeetika arendamise projekti, mille tulemusena ehitatakse tuulepark Pärnumaale Varbla valda.

“Kokku püstitatakse kaks tuulegeneraatorit ja pargi eeldatav elektritoodang aastas on ligi 15 000 megavatt-tundi,” selgitas energeetika juhtivkoordinaator Siim Umbleja.

“Rohelise investeerimisskeemi puhul on oluline projektide abil õhku paisatava süsinikdioksiidi koguse vähenemine ning kõnealusel juhul on selleks koguseks umbes 16 000 tonni süsinikdioksiidi aastas,” lisas Umbleja.

Tuuleenergia OÜ projekti tulemusena rajatakse tuulikupark Pärnumaale Varbla valda. Investeeringutoetuse abil püstitatakse kaks kolmemegavatise võimsusega tuulikut ja rajatakse vajalik taristu. Tuulegeneraatorid peaksid olema töövalmis 2013. aasta lõpuks.

Vastavalt elektrituruseadusele riikliku investeeringutoetusega rajatud tuuleenergia elektritootmisüksused taastuvenergia toetust ei saa.

Tuulikupargi rajamist toetatakse Eesti ja Hispaania vahel sõlmitud saastekvoodi müügitehingu tulust ning investeeringutoetus on ligi 7,5 miljonit eurot.

Varem on KIK rohelise investeerimisskeemi kaudu toetanud tuuleparkide rajamist Virumaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles