Ehitajate tee tunnelite hankele laekus neli pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: Ants Liigus

Maanteeameti hankele Pärnu Ehitajate teel kolme tunneli ja nendest ajutiste ülesõitude ehituseks on laekunud neli pakkumist, maanteeamet loodab lepingu sõlmimiseni jõuda maikuu lõpus.

"Loodame lepinguni jõuda enne juunit," ütles maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu BNSile.

Lepinguga on kavas ehitada lõpuni Ehitajate tee kolm jalg- ja jalgrattatee tunnelit ning rajada üle nende ajutised ülesõidud. Kui kõik läheb ameti plaanide kohaselt, avatakse praeguse poolikutest tunnelitest ümberpõikava tee asemel augustikuuks taas kaherajaline otseliiklus.

Ülesõidud on liiklusohutuse eesmärgil ajutiseks lahenduseks seniks, kuni suve teisel poolel selguv uus ehitaja nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee järgmisel aastal lõpuni ehitab. Hanke sujumise korral alustab uus ehitaja ehitustöid hiljemalt tänavu septembris.

Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee lõigul lõpetab asfalteerimise AS Pärnumaa Teed vastavalt maanteeametiga sõlmitud erakorralisele teehoolde lepingule. Leping sõlmiti aprillis viieks kuuks, pärast remonttööde lõpetamist jätkab Pärnumaa Teed rutiinse teehooldusega. Asfalteerimistöödega likvideeritakse liiklusele ohtlikud augud ja teekonarused.

Eelmine ehitaja, Läti ettevõttest SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger & Partnerid koosnev konsortsium jättis nii Ehitajate tee kui ka läänepoolse ühendustee ehituse talvel pooleli. Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel, läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles