Ehitajate tee tunnelites algab töö

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee.
Ehitajate tee. Foto: Ants Liigus

Kolmapäeval kirjutasid maanteeameti ja Lemminkäinen Eesti ASi esindajad alla Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee tunnelite ehituse lepingule, mille järgi juuli lõpust peaks kogu teelõigul saama sõita mööda kaherajalist (1+1) sirget teed. Tööd lähevad maksma 213 906 eurot.

Liiklusohutuse kiiremaks parandamiseks lihtmenetluse korras sõlmitud leping näeb ette kolme jalg- ja jalgrattatee tunneli ehitust ning kaherajaliste ajutiste ülesõitude rajamist. Kuldse Kodu esine ja Lina tänava tunnel koos ülesõiduga peavad valmima kuu jooksul ja Raba tänava tunnel kahe kuu pärast, teatas maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu.

Tunnelid ehitatakse välja sellisel tasemel, et neile saaks rajada ajutised ülesõidud.

Ülesõitude puhul on tegemist liiklusohutuse eesmärgil tehtava ajutise lahendusega, kuni suve teisel poolel selguv uus ehitaja nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee järgmisel aastal lõpuni ehitab.

Eelmised ehitajad – Läti firma SIA Binders ja AS Koger&Partnerid – jätsid nii Ehitajate tee kui läänepoolse ühendustee läinud talvel pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles