Raja ja Taimsoo pääsesid Münchenis poolfinaali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja.
Kaspar Taimsoo (vasakul) ja Allar Raja. Foto: Fred Killing

Saksamaal Münchenis alanud sõudmise MK-etapil pääsesid Allar Raja - Kaspar Taimsoo paarisaerulisel kahepaadil oma eelsõidust poolfinaali 12 parema hulka.

Taimsoo-Raja, kes oma eelsõidu võitsid, sõitsid välja päeva kolmanda aja. Eestlased ületasid finišijoone ajaga 6.28,36. Kiiremad olid inglased (6.24,14) ja Saksamaa paatkond (6.25,26).

Tänase eelsõidu tegi omapäraseks see, et paatkonnad startisid üksinduses 30 sekundilise intervalliga. Esimesena sai lähte esimesel rajal olnud paatkond, siis teisel rajal sõitjad jne.

Treener Matti Killingu sõnutsi ei olnud eelsõit tehniliselt veel täiuslik, kuid eesmärk sai täidetud ning koht poolfinaalis on garanteeritud, vahendas Pärnu Kalevi sõudekeskuse koduleht juhendaja kommentaare.

Paarisaerukaheste teine meeskond, kuhu kuuluvad Andrei Jämsä ja Igor Kuzmin, täna seoses Kuzmini haigestumisega ei startinud. Nii lunnastasid kahest konkureerivast paarikahesest pääsu sügisesele MMile Taaimsoo-Raja.

Meeste ühepaadil oli Tõnu Endrekson oma eelsõidus kolmas. Otse poolfinaali pääsesid eelsõitudest ainult võitjad. Ülejäänud võistlejad jätkavad täna õhtul lohutussõitudes.

Naiste ühepaadil sai Kaisa Pajusalu oma eelsõidus neljanda koha, kaotades võitjale ligi 12 sekundit. Pärnulanna jätkab reede õhtul lohutussõidus. Otse poolfinaali pääses sõidu kaks parimat.

Roolijata neljapaat (Valeri Prosvirnin, Andrus Sabiin, Artur Maier, Sten Villmann) jäi oma eelsõidus viimaseks ja peab  poolfinaalikohta püüdma lohutussõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles