Eesti lipu päeval rullub Pärnus lahti maailma suurim Eesti trikoloor

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipp.
Sinimustvalge lipp. Foto: Toomas Huik

Homse Eesti lipu päeva puhul toovad kooliõpilased Pärnusse, ajaloolise Endla teatri rõdu esisele, 127 Eesti rahvuslippu ja lahti rullub maailma suurim sinimustvalge lipp.

Eesti lipu seltsi esimehe Trivimi Velliste sõnade kohaselt on Pärnu kui Eesti Vabariigi väljakuulutamise paik see koht, kus Eesti lipu sünnipäeva Eestis iga aasta kõige suuremalt tähistatakse.

Igal aastal tuuakse meie lipu sünnipäeval Pärnus välja nii palju lippe kui sinimustvalgel trikolooril aastaid on. Sel aastal saab Pärnus näha maailma kõige suuremat, 7x11 meetrist plagu, mis kuulub Eesti vutifänne koondavale Jalgpallihaiglale.

Homme keskpäeval peetaval kõnekoosolekul võtavad sõna Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Eesti lipu seltsi esimees Trivimi Velliste.

Kõnekoosolekule järgneb rongkäik Pärnu kõlakotta, kus toimub Manija poiste kontsert.

Pärast kontserti on huvilistel võimalus mängida malet tuntud mängijatega. Mängima on lubanud tulla Hendrik Tamm, Stefan Lebedev, Kaarel Paan ja veel mõned, kellega käib läbirääkimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles