Lipupäeval rulliti Pärnus lahti maailma suurim Eesti lipp

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Laupäeva keskpäeval rivistusid Eesti Vabariigi väljakuulutamise linnas Pärnus Rüütli platsil lipukandjad Eesti lippudega, et tähistada trikoloori 127. aastapäeva.

Peale vardas lehvivate kümnete lippude rulliti Rüütli platsi murule lahti maailma kõige suurem, 11 meetri pikkune ja 7 meetri laiune lipp, mis kuulub Eesti vutifänne koondavale Jalgpallihaiglale.

Endla teatri rõdu kujutava Eesti Vabariigi väljakuulutamise ausamba juures kõnelesid lipu tähtsusest Pärnu maavanem Andres Metsoja, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Eesti lipu seltsi esimees Trivimi Velliste.

Velliste tõstis oma sõnavõtus esile Sindi noored, kes emadepäeva varahommikul aitasid Sindi linna elanikel riigilippe vardasse panna. Velliste sõnutsi järgisid seda lipupäeva hommikul Pärnu noored. Eesti lipu seltsi esimees avaldas lootust, et tulevikus räägitakse sellest terves Eestis kui Pärnumaa algatusest.

Eesti lippude lehvides ja Pärnu noorte puhkpilliorkestri marsimuusika saatel mindi ühises rongkäigus Pärnu kõlakotta, kus jätkus Eesti lipu aastapäevapidu Manija Poiste meeleoluka kontserdiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles