Kaks kella teevad muret

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Ehkki Pärnu rannas on tänavune suplushooaeg ametlikult avatud, tukub rannahoone suur kell veel talveund, kott peas.

Talvel ei ole seal majas voolu ega ole ausalt öeldes passimas käinud, kas maja on nüüd avatud või ei,” tõdes AS Elwo projektijuht Tarmo Laur. „Kui on lahti ja vool sees, saab kella tööle panna, see ei ole iseenesest suur töö: vaja emakell uuesti programmeerida, ta unustab talve jooksul programmi ära.”

Laur pakkus, kui ootamatusi ei tule, on igati reaalne ajanäitaja seierid juba täna õigesti liikuma saada.

“100 protsenti ei luba, sest seal on see probleem, et kui emakell on talv läbi kütmata ruumis seisnud, võib ta nahkas olla,” märkis projektijuht.

Teine linna ehk Elwo hooldada probleemne kell asub Rüütli platsil: seegi on rohkem rivist väljas kui töös.

Lauri sõnutsi on Rüütli platsilgi probleeme emakella ja sellega, et see asub maa sees rõskes keskkonnas. Seepärast on plaan emakellale veel sel suvel leida koht kellasambas.

„Kella üks pooltest on praegu maha võetud, tal on mehhanismiga mingi viga,” selgitas projektijuht. „Kuna see on Tallinnast ostetud kell ja ma ei tea, kes neid mehhanisme Pärnus remondiks, on ta Tallinnasse saatmiseks minu juures. Spetsiaalselt selle kella pärast pealinna sõitma keegi ei hakka, kui on sinnapoole liikumist, läheb ka kell kaasa ja remonti.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles