Pärnu aukodanik pühendas sünnilinnale laulu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Ojakääru Pärnule pühendatud laulu esitasid Kalle Pilli, Lee Taul ja Indrek Palu.
Valter Ojakääru Pärnule pühendatud laulu esitasid Kalle Pilli, Lee Taul ja Indrek Palu. Foto: Indrek Aija

Pühapäeval Pärnu kontserdimaja suures saalis kontserdil „Õnne sulle, Pärnu!“ kõlas esmaettekandes Pärnu linna aukodaniku helilooja Valter Ojakääru just selleks puhuks kirjutatud laul „Pühendus Pärnule“.

Ojakäär viisistas südamlikult lihtsa pühenduse, mille kunagi pani kirja Pärnu vapimärgi kavaler luuletaja Venda Sõelsepp. Muusikapala esitas Pärnu muusikakooli rütmiosakonna ansambel, kus soleeris Lee Taul, kitarril saatis Kalle Pilli ja viiulil ansambli juht Indrek Palu.

Kuigi Tallinnas Pirital elaval heliloojal ei lubanud tervis laulude õhtul osaleda, saatis ta pärnakatele sõnalise tervituse helikandjal.

Pärnu linnakodaniku maja perenaise Hilja Treubergi mõttest alguse saanud ja kodanikualgatuse korras toimunud, tänavu 760aastaseks saanud Pärnule pühendatud kontserdil esines ligemale 300 lauljat-pillimeest ja kõlasid vaid need laulud, mis kirjutatud Pärnule mõeldes.

Kontserdi lõppedes aplodeeris publik seistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles