Keskkonnaminister Keit Pentus viis Balti kolleegid rappa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolkuse raba.
Tolkuse raba. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kohtusid Pärnus Eesti, Läti ja Leedu keskkonnaminister, et arutada keskkonnaalast koostööd. Keskkonnaminister Keit Pentus käis Balti kolleegidega ka Tolkuse rabas.

Kokkusaamise põhiteemad olid kaitsealade senisest parem majandamine, mere seisund, piiriveekogud ja keskkonna valdkonna rahastamine Euroopa Liidus pärast 2013. aastat.

„Balti riikidel on keskkonnaalaselt palju ühiseid teemasid ning tihti sarnaseid muresid. Näiteks vahetasime kolleegidega kogemusi, kuidas on kolmes riigis lahendatud merre ehitamine. Ka on meie ühine eesmärk mere seisundi parandamine,“ ütles Pentus.

Pärast ametlikku kohtumist viis Pentus delegatsioonid Luitemaa looduskaitsealale, kus tutvustas neile Tolkuse matkarada ja äsja rahvusvahelise tunnustuse saanud kaitseala.

Pentus andis kaitseala valitseja keskkonnaameti esindajale Agu Leivitsale üle sertifikaadi selle kohta, et Luitemaa on Ramsari konventsiooni kohaselt arvatud rahvusvahelise tähtsusega märgalade hulka.

„Kui kultuuripärandi puhul on üks tähtsamaid tunnustusi UNESCO maailmapärandi nimekirja kandmine, siis looduskaitse puhul on niisama oluline Ramsari sertifikaat. Luitemaale vastava staatuse omistamine on väga suur tunnustus ja märk, et meie kaitsealad on hästi hoitud,“ sõnas Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles