Uulu lasteaed võlub looduslähedusega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puud annavad mõnusat varju, kiviparketil veerevad mänguauto rattad vurinal.
Puud annavad mõnusat varju, kiviparketil veerevad mänguauto rattad vurinal. Foto: Urmas Luik

Kodukaunistamise konkursile esitatud kolme lasteaia hulgast jäi sõelale ja võitis looduslähedase keskkonna klassis ligi 70 mudilasega Uulu lasteaed, mille avarat õue ilmestab kõrghaljastus.

Maakondliku komisjoni esimees, Pärnu maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna planeeringute talituse spetsialist Maie Joala rõhutabki eelistusest rääkides õueala otstarbekat kasutamist, atraktsioonide rohkuse sobitamist ümbruse ja haljastusega.

Samas looduslähedase keskkonna klassis paremikku jäänud perekond Kingi Silla talu muudavad huvitavaks ise laotud kiviaiad, Pootsi-Kõpu kirik on aga võsast välja raiutud, ümbrus hooldatud ja mahtus hindajate kokkuvõttes esikolmikusse.

Uulu lasteaia juhataja Krista Pulk räägib, et 2007. aastast kasutavad nad kunagise kolhoosikontori ning Tahkuranna vallakeskuse tagahoovi, mida eraldab sepistatud värav ja kus eraldi terviku moodustavad väiksemate ja suuremate mänguala.

Stiilne õue- ja jalgvärav nagu enamik avara mänguõue rajatisi, on ettevõtlike lastevanemate abiga saadud-paigaldatud. Õues-õppevahendite muretsemisele pani aga õla alla keskkonnainvesteeringute keskus.

“Kõrghaljastuse üle oleme uhked, lastel on, kuhu palavaga varjuda,” viitab juhataja kolmele tammele ja kuuele kasele, mis päevalõõsas mõnusat jahedust annavad.

Üks usin poiss hakkab kastekannuga lillede janu kustutama.

“Kasutasime ära vanad liivakastid, lilled on valitud sellised, mis ei ole mürgised ja sobiksid mänguväljakule,” jälgib juhataja toimekat abilist.

Puitääristega liivakastid, niidetud muruplatsid, mängumajad, kiiged, kiviparketiga jalutusteed haakuvad suurepäraselt omavahel ja on pisiasjadeni läbimõeldud heakorratöö tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles