Eile lõpetasid viimased Pärnus koolitatud meremehed

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ulatati Tallinnas Eesti mereakadeemia merekooli lõputunnistused teiste seas merekooli Pärnu osakonnas õppinud 14 meremehele.

Eesseisva merehariduse reorganiseerimise valguses võib tegu olla viimaste Pärnus õppinud meremeestega. Vähemalt nii väitis merekooli Pärnu osakonna juhataja Feliks Krapp.

“Pidulikul lõputunnistuste saamise päeval on sellest kurb rääkida, aga väga suure tõenäosusega on need 14 Pärnus meremehe kutse ja koos sellega keskhariduse omandanud noormeest viimased, kes siin linnas meremeheks välja on õppinud,” sõnas Krapp.

See, kas merekooli osakond jääb Pärnusse, peaks selguma esmaspäeval mereakadeemia nõukogu hääletusel, kus pannakse kaalukausile juba pikemat aega ette valmistatud mereakadeemia süsteemi õppeasutuste ümberorganiseerimine. Selle käigus tahetakse senine iseseisev õppeüksus merekool muuta akadeemia õppeosakonnaks ja senine merekooli Pärnu osakond viia üle Tallinna, nii et Pärnus enam noored meremehe kutset omandada ei saa.

Merekooli Pärnu osakond avati 2006. aastal.

Tegutsedes mitmel pool linnas, jõudis kool viie aasta jooksul ellu saata ühe lennu. Tänavutalvisel õppeaastal asus kool Pärnu kesklinnas Pargi 1.

Osakonna nimekirjas on koos 14 eile Tallinnas mereakadeemia peahoones lõputunnistuse saanud õpilasega 65 noort inimest.

Pärnus koolitati vahitüürimehi ja laevamehaanikuid, tänavu lõpetanud õppisid merelaevanduse ja kalapüügi õppekava kohaselt.

Osakonna õpetajatest enamik töötas käsunduslepingute alusel. Krapp tunnistas, et Pärnus oli raske kõiki vajalikke õpetajaid leida, mistõttu osa aineid, nagu näiteks mereõigus, navigatsioon ja lootsitöö, tuli õpetada Tallinnas.

Mereakadeemia merekooli Pärnu osakonna kõrval annab Pärnus mereharidust Pärnu merenduskeskus. See on täiskasvanutele mõeldud tasuline kool, kus on võimalik õppida väikelaeva juhtimist ja saada kutselise madruse või motoristi kvalifikatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles