Pärnu haldusfirma vuntsib kiirkorras silda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kesklinna sild saab linna haldusfirma töömeeste käe all selga uue valge-kollase värvikihi.
Pärnu Kesklinna sild saab linna haldusfirma töömeeste käe all selga uue valge-kollase värvikihi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Teisipäevast raehärrade juhiste järgi Pärnu Kesklinna silda värske võõbaga katvad linna haldusfirma töölised peavad tööga homseks ühele poole saama.

Osaühingu Pärnu Haldusteenused juhi Raul Sarandi sõnutsi peavad sillapiirde valged osad saama üle võõbatud täna õhtuks, piirde kollased osad loodetakse uue värvikihiga katta homme lõunaks.

„Kollase osa värviproovid on võetud ja praegu otsime linna pealt värvi,“ ütles Sarandi, kelle jutu järgi oleneb tähtajast kinnipidamine sobiva värvi leidmisest ja ilmast.

Seni on ilmataat suure maalritöö tegijaid kimbutanud teisipäeval valju tuulega, mis värvi laiali pritsis, ja täna vihmahooga.

Sarandi ei osanud öelda, millal Kesklinna silda viimati värviti. Tema teada korrastati silla piirded põhjalikumalt selle kapitaalremondi ajal. Siis puhastati piirded liivapritsiga, tsingiti ja kaeti värviga. Pärast seda on sillapiiretele tehtud kosmeetilisi parandusi.

Sarandi jutu järgi on on tsingikiht oksüdeerunud ja vana värvikihi alt närib rooste raua läbi. „Praegune värvimine on vuntsimine,“ märkis ta.

Põhjust, miks sild ühtäkki kiires korras üle võõbata tuleb, ei osanud Sarandi öelda. Tema sõnutsi on niisugune linnavalitsuse soov. "See näitab kiire reageerimise võimalust," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles